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martedì 25 marzo 2014

CORNURI PUFOASE CU NUTELLA / CORNETTI DI PAN BRIOCHE ALLA NUTELLA



ROMANA
Aveam pofta de cornuri cu nutella si navigand prin retea am dat de aceasta reteta care mi s-a parut interesanta ,aici

Ingrediente pentru 16 buc. :


500 gr. faina pt. aluaturi dospite (cozonac,paine ,pizza)
2 oua medii
70 gr. zahar brun
60 gr. unt topit
180 ml lapte caldut ( nu fierbinte )
1 cub de drojdie proaspata (25 gr.) sau 1 plic de drojdie uscata ( 7 gr.) eu am folosit uscata care nu trebuie nici dizolvata ( Mastro fornaio)
1 praf de sare
1 plic de zahar vanilinat/ coaja de lamaie
nutella (dupa gust)
1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns si putin zahar brun
Eu am folosit robotul cu carligul pentru aluat ,puteti folosi si masina de paine sau manual.
Punem faina cernuta in bolul robotului ,praful de sare si in cazul meu si drojdia uscata ( atentie a mea nu a trebuit dizolvata ). In caz ca folositi drojdie prospata sau uscata,o dizolvati inainte in putin lapte cald. Separat am batut usor ouale ,am adaugat untul topit si laptele caldut in care am pus si zaharul. Turnati totul peste faina ,adaugati si vanilia(coaja de lamaie) si dati drumul. Sau manual,incepeti sa framantati.

  Veti observa ca aluatul este moale,dar nu mai adaugati  faina ,cu robotul am amestecat cam 10 minute. Pana se desprinde de pe vas. Am lasat la crescut 1-1,30 h..pana si-a dublat volumul.

Am impartit aluatul in 2 si am intins pe rand 2 foi de cca. 35-40 cm diametru. Una am uns-o cu nutella cu o spatula si cealalta am pus-o deasupra ,ar fi trebuit sa se suprapuna perfect dar mi-a cam alunecat si nu a reusit cum as fi vrut .



 Am impartit aluatul in 16 buc. creind raze cu cutitul( ca in poza).
Am rulat pornind de la baza mare, le-am pus in tava cu hartie de copt si am mai lasat la crescut 30-40 min. Am dat drumul la cuptor la 180 de grade C.

Le-am uns cu galbenus si lapte si am presarat zahar brun,le- am pus in cuptorul incins 20-25 minute ,pana s-au rumenit frumos. Ale mele au fost pufoase si dupa 3 zile,acoperite  cu pelicula.


ITALIANO
Cercavo una ricetta di cornetti alla nutella e mi sono imbattuta in questa ricetta che mi e sembrata interessante , qui
Ingredienti per 16 pz. :
500 gr. farina di manitoba o per dolci lievitati
2 uova medie
70 gr. zucchero di canna
60 gr. burro sciolto
180 ml latte tiepido ( non bollente )
1 cubetto di lievito di birra o 1 bustina di lievito secco Mastro fornaio ( 7 gr.)
1 pizzico di sale
1 bustina vanillina / scorza limone
nutella q. b.
per spennellare sopra 1 tuorlo+ 1 cucchiaio di latte e poco zucchero di canna
 Procedimento:
Io ho usato la planetaria ,con il gancio per impasti per comodità ,ma voi potete usare sia la macchina per pane ( per impastare) o le vostre mani.  Mettete la farina setacciata nel recipiente della planetaria, il pizzico di sale ,la vanillina( scorza limone) e il lievito secco ( se usate il Mastro fornaio, altrimenti lo sciogliete con un pò di latte tiepido ,prima). Separatamente sbattete le 2 uova con il burro sciolto ,il latte tiepido dove abbiamo messo anche lo zucchero perché si sciogliesse più velocemente. Aggiungete alla farina ,le uova insieme agli altri ingredienti e iniziate a mescolare cca. 10 minuti . Vi sembrerà forse troppo morbido ,ma non aggiungete ulteriore farina. Impastate finché si stacca dalle pareti. Lasciate lievitare (coperto con la pellicola) per cca. 1h - 1,30 h. fino al raddoppio .Dividete in 2 l'impasto e stendete con mattarello 2 dischi di cca. 35-40 cm diametro. Stendete la nutella con una spatola sopra uno dei dischi e coprite con l'altro possibilmente che combacino meglio di come  e venuto a me. Con un coltello affilato dividete in 16 parti come nella foto (sopra).
Arrotolate partendo dalla parte più larga e formate i cornetti. Adagiateli su una teglia coperta con della carta forno. Lasciateli lievitare altri 30-40 minuti. Spennellate con il tuorlo mischiato con un pò di latte e poi spolverizzate con dello zucchero di canna. Infornate a 180 gradi C per cca. 20-25 ,finché sono ben dorati. Si mantengono benissimo coperti con la pellicola,una volta raffreddati..da me sono durati 3 giorni ,sempre morbidi ,provateli !



6 commenti:

  1. Trebuie sa le fac si eu,mi-au atras si mie atentia !Arata prea bine !Pupici Julia !

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  2. Multumesc Flory ,pupicei si tie...eu ma tot uit la tine dupa reteta de macarons!

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  3. maaama, m-ai rapus cu astea! tre sa le fac si eu, neaparat! aaa, si-mi place prezentarea retetei, felicitari! ;)

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  4. Am crezut ca-s cornurile de la Simo cınd le-am vazut pe pagina la Beta. İaca, mai pun o reteta pe lista. Tot cu ciocolata voiam sa le fac şi eu. Arata prea bine.

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  5. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

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  6. Foarte buna prezentarea rețetei!!! Foarte bune și cornulete!!!!!

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