ROMANA
Ma gandeam sa fac ceva bun cu mere ceva ce n-am mai facut si o prietena care are blog mi-a sugerat reteta ei de <
Ingrediente :
⦁ 300 gr. faina "00"
⦁ 100 gr. zahar brun (reteta era cu 120 gr.)
⦁ 180 ml. lapte (eu am pus 110 gr. iaurt cu fructe si 70 ml. lapte)
⦁ 2 oua
⦁ 80 gr.unt topit (eu am pus 60 gr.unt si 20 gr. ulei arahide)
⦁ 1 lingura rasa praf de copt
⦁ 1 praf de sare
⦁ 2 mere mici
⦁ scortisoara ,dupa gust (cam o lingurita)
⦁ zahar brun pentru pus deasupra
Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
1. Intr-un castron amestecati ingredientele uscate : faina,zaharul, scortisoara,praful de copt ,praful de sare.
2. In alt castron amestecati ingredientele lichide: ouale batute usor cu un tel ,laptele + iaurtul, untul topit.
3. Curatati si taiati merele cubulete mici si adaugati-le la ingredientele uscate, amestecati.
4. Uniti ingredientele de la punctul 1. cu cele la punctul 2.,amestecati cu o spatula pana se incorporeaza totul. Puneti hartiutele de muffin in forme si cu ajutorul a doua linguri puneti compozitia. Cam o lingura plina,in fiecare. Presarati-le cu zahar brun si dati-le la cuptor cca. 25 minute.
ITALIANO
Stavo pensando di fare qualcosa con le mele ,ma diverso dal solito e la mia amica Claudia, che ha un blog << La mora romagnola>> mi ha suggerito la sua ricetta :http://www.lamoraromagnola.it/muffins-alle-mele-croccanti.html. Ci mi conosce lo sa che non seguo mai la ricetta esatta.
Ingredienti per 16 pezzi (teglie normali da muffin ):
⦁ 300 gr. farina "00"
⦁ 100 gr. zucchero di canna ( nella sua erano 120 gr)
⦁ 180 ml. latte ( io ho usato 110 gr. yogurt alla frutta e 70 ml. latte)
⦁ 2 uova
⦁ 80 gr. burro fuso (io ho messo 60 gr. burro e 20 gr. olio arachidi)
⦁ 1/2 bustina lievito per dolci
⦁ 1 pizzico sale fino
⦁ 2 mele piccole
⦁ cannella q.b ( cca. 1 cucchiaino)
⦁ zucchero di canna per spoverare sopra
Preriscaldate il forno a 180 gradi C.
1. In una scodella mischiate tutti gli ingredienti secchi : farina, zucchero, sale, lievito per dolci, cannella.
2. In un'altra scodella mischiate con una frusta gli ingredienti liquidi : le uova ,il latte+yogurt ,il burro fuso.
3. Pelate e tagliate le mele a piccoli cubetti. Mischiateli con gli ingredienti secchi.
4. Unite gli ingredienti dal punto 1. con quelle dal punto 2. Mescolate con una spatola finché e tutto incorporato.
Mettete i pirottini di carta nelle teglie da muffin . Con l'aiuto di 2 cucchiai vi aiutate per riempire i pirottini (cca. 1 cucchiaio colmo). Spolverate con zucchero di canna e infornate per cca. 25 minuti.
Nessun commento:
Posta un commento