Am gasit acest aluat pufos ,ceva timp in urma si m-am indragostit de el ,am facut Cornuri cu nutella, Branzoaice si l-as folosi la toate pufoseniile ce-mi trec prin cap.Ma gandeam de ceva timp la o impletitura cu urda si stafide. Mai facusem ,cu nutella ,dar reteta nu am postat-o pe blog. Deci pentru aluat urmariti procedura de aici.
Ingrediente :
Aluat:
- 500 gr. faina pentru aluaturi dospite (manitoba)
- 180 ml lapte caldut
- 2 oua medii
- 60 gr. unt topit
- 70-100 gr. zahar (in functie de cat de dulce vreti aluatul ,eu e obicei folosesc brun ,de data asta am avut zahar pudra)
- 1 plic drojdie uscata (7 gr.) sau 1 cub drojdie proaspata (25 gr.)
- 1 praf de sare
- arome ( extract natural de vanilie ,coaja de la 1/2 lamaie)
Umplutura :
- 500 gr. urda cremoasa (ricotta)
- 100 gr. zahar pudra ( eu am avut vanilinat)
- un pumn de stafide inmuiate in rom/ cognac ( eu am avut jack daniels)
- arome (vanilie ,coaja de lamaie ,portocala)
Amestecati umplutura intr-un castron si lasati la rece pana creste aluatul.
Pentru uns si decor:
- 1 galbenus cu 2-3 picaturi de lapte
- 50 gr. fulgi de migdale
Pentru aluat procedati conform retetei. Dupa ce a crescut aluatul ,il rasturnati pe o planseta infainata ,il impartiti in doua parti exacte. Intindeti prima foaie cu sucitorul ,aveti grija sa fie cat tava de aragaz . Puneti 1/2 din compozitia de branza ,intindeti cu dosul unei linguri si rulati.
Ruloul il asezati frumos in tava tapetata cu hartie de copt. Cu o foarfeca de bucatarie incepeti sa taiati (nu pana la capat) felii groase 1 deget si le dati cand in stanga ,cand in dreapta,cu fata in sus. Ca in imagine:
Procedati la fel si cu al doilea rulou. Lasati la crescut inca 20-30 minute ,intre timp incalziti cuptorul la 170-180 grade. Ungeti cu galbenus + lapte ,presarati cu fulgii de migdale si bagati tava la cuptor ,in partea de jos o pun eu.
Intoarceti tava dupa 15 minute ,daca nu se coace uniform. Trebuie sa se coaca in 25-30 minute ,in functie de cuptor,pana se rumeneste deasupra. Este minunata.Puteti incerca si cu nutella ,nu garantez insa pentru alt tip de crema de alune ,nu stiu cum se comporta la cuptor,nutella insa este minunata.
ITALIANO
Io mi sono innamorata di questo impasto di pasta brioche e cerco di fare qualsiasi cosa. Ho fatto Cornetti con la nutella , Rose con Quark (branzoaice) ,treccia con la nutella . Oggi la farò con la ricotta e uvetta. Per due trecce vi occorre:
Ingredienti:
Impasto :
- 500 gr. farina per lievitati (manitoba)
- 180 ml latte tiepido
- 2 uova medie
- 60 gr. burro sciolto
- 70 - 100 gr. zucchero (in base ai vostri gusti ,quanto dolce vi piace ,io di solito metto zucchero di canna ,in questa ricetta ho usato zucchero a velo)
- 1 bustina lievito Mastro fornaio (7 gr. ) oppure del lievito fresco 25 gr.
- 1 pizzico di sale
- aromi (estratto naturale di vaniglia ,scorza di mezzo limone grattugiata)
Ripieno:
- 500 gr. ricotta mista cremosa
- 100 gr. zucchero a velo vaniglinato
- 1 pugno di uvetta ammollata nel rum /cognac (io ho avuto jack daniels)
- aromi (vaniglia o scorza di agrumi grattugiata)
Amalgamate tutto in una scodella e conservate nel frigorifero in tanto che l'impasto lievita.
Per la rifinitura finale :
- 1 tuorlo allungato con 2-3 gocce di latte
- 50 gr. mandorle a filetti
Per l'impasto procedete come nella ricetta ,qui. Una volta che ha raddoppiato di volume ,rovesciate l'impasto sulla spianatoia infarinata ,dividetelo a metà . Ogni metà stendetela col mattarello ,spalmate sopra metà del ripieno ,stendete col dorso di un cucchiaio e fate un rollè.
Adagiatelo nella teglia coperta con della carta da forno. Con una forbice da cucina ,praticate delle incisioni ma non fino in fondo ,delle fette spesse un dito e giratele una a destra , una a sinistra, come nella foto.
Procedete nello stesso modo con la seconda metà. Fate lievitare ancora dai 20-30 minuti ,nel fra tempo riscaldate il forno a 170-180 gradi C. Trascorso il tempo spennellate con il tuorlo + latte ,cospargete con mandorle a filetti e infornate per 25-30 minuti ,nella parte bassa del forno .
Deve risultare ben dorato. Potete provare anche con la nutella ,non garantisco i risultati con le alte creme di nocciola , perché non so come si comportano nel forno.
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