"Imi place sa gatesc ,sa propun retete invatate de la prieteni modificate dupa gusturile mele"/ "Mi piace cucinare,proporre le ricette imparate dagli amici e modificati secondo i miei gusti personali"
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sabato 1 novembre 2014
SOTE DE LEGUME TRICOLORE / VERDURE TRICOLORE IN PADELLA
ROMANA
Am reusit sa gasesc cartofi violet si eram foate curioasa de consistenza si gust ,cu o parte am facut niste Gnocchi violet ,reteta aici , iar cu doi m-am gandit sa fac niste garnitura la un piept de rata. Aveam in casa niste conopida si morcovi asa ca m-am pus pe treaba.
Ingrediente:
- 1 conopida mica
-2-3 morcovi
- 2 cartofi violet
-sare
- piper
- ulei de masline
- 1 catel usturoi
- 2-3 feliute ardei iute
- patrunjel tocat
Puneti la fiert apa cu putina sare . Legumele le curatati de coaja ,conopida se desface in buchetele. Cartofii si morcovii curatati i-am taiat felii cam de 0,5 cm. Am pus la fiert legumele in ordinea intensitatii culorii adica : conopida ,morcovul si la urma cartofii violet ,pe rand ,clar. Mie-mi plac legumele mai crocante nu flescaite ,conopida am fiert-o cam 4-5 minute ,morcovii la fel ,cartofii si ei vreo 5 minute ,fiind feliute nu le trebuie mult. Sa intre furculita in ei .
Intr-o tigaie am pus 2-3 linguri de ulei de masline ,1 catel de usturoi ,ardeiul iute , am lasat 1-2 minute sa se imprietenasca si am aruncat legumele ,scurse in prealabil. Le-am sotat rapid pe foc iute cateva minute ,am presarat cu sare ,piper si patrujel tocat. Am servit garnitura alaturi de piept de rata ,dar merge langa orice. P.S.- Am gresit coptura la pieptul de rata ,dar s-a mancat ...trebuia sa o coacem cu 5 minute mai putin,deci...nu ziceti nimic ,ca stim ;)
ITALIANO
Avevo acquistato delle patate viola ed ero molto curiosa della consistenza e sapore. Ho fatto degli gnocchi viola , la ricetta qui , e poi volevo fare un contorno colorato per un petto di anatra . Avevo in casa 1 cavolfiore e delle carote e ho pensato a fare questo contorno colorato.
Ingredienti:
- 1 cavolfiore piccolo
- 2-3 carote
- 2 patate viola
- 2 -3 fettine peperoncino
- sale
- pepe
- olio di oliva
- prezzemolo tritato
Mettete dell'acqua a bollire in una pentola con poco sale. Pelate le carote e le patate e tagliatele a fette spesse de mezzo centimetro. Il cavolfiore lo dividete a tocchetti. Io le ho fatto bollire nell'ordine di intensità del colore : cavolfiore , carota e alla fine le patate. Una volta che l'acqua arriva all'ebollizione tuffate dentro il cavolfiore e io li faccio cucinare 4-5 minuti ( mi piace la verdura al dente),scolatelo. Cucinate poi le carote ,sempre 4-5 minuti e le patate cca. 5 minuti ,provate con la forchetta. Scolatele separatamente. In una padella mettete 2-3 cucchiai d'olio di oliva ,1 spicchio d'aglio ,2 -3 fette peperoncino ,fattele andare 2-3 minuti e poi aggiungete la verdura scolata. Saltatela in padella per qualche minuto a fiamma viva ,cospargete col sale , pepe e prezzemolo tritato. Io l'ho servita con del petto d'anatra ma va bene sia da sola che in accompagnamento . Abbiamo sbagliato un pò la cottura del petto d'anatra ,ci volevavo 5 minuti in meno,quindi non ditte niente ;) .
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Arata foarte bine sote-ul tau. Voi incerca si eu. Problema ca e prin tarisoara pe aici nu prea am vazut cartofi mov la supermarket. O sa caut.
RispondiEliminaMultumesc ,poti incerca cu alte legume: conopida ,brocoli si morcov .
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