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sabato 29 novembre 2014

CARTOFI GRATINATI CU BRANZA / PATATE GRATINATE AL FORMAGGIO


ROMANA
Am vazut multe retete de cartofi gratinati la cuptor ,care mai de care cu cartofii fierti in lapte ,apoi pusi in tava cu branza etc., eu am ales o metoda simpla pentru femei ocupate si pentru ca nu-mi place sa folosesc multe tigai /tavi de spalat.
Ingrediente:

  • 550 gr. cartofi ,adica 4 cartofi medii
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana dulce lichida
  • 100 gr. branza ( parmezan ,cascaval ,emmental) eu am pus emmental )
  • sare si piper dupa gust
  • unt pentru uns tava
Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
Curatati cartofii si taiati-i in felii de 5 mm grosime ,aranjati-i cum va place intr-un singur strat intr-o tava unsa cu unt , sarati si piperati ,turnati laptele si smantana.


Dati la cuptor ,dupa 30 minute ar trebui sa fie moi cartofii si lichidul sa se fi absorbit in mare parte ,puneti branza razuita si mai dati la cuptor pana se rumenesc. Noi i-am servit langa un hamburger cu ciuperci ,facut de macelar.


ITALIANO
Ho visto  tante ricette di patate gratinate al formaggio ,con patate prima bollite e poi messe nel forno .Io non ho tempo e non mi piace lavare un mucchio di tegami ,dunque ho fatto cosi:
Ingredienti :
  • 550 gr. patate ,ovvero 4 patate medie
  • 200 ml latte intero
  • 200 panna liquida
  • 100 gr. formaggio (parmigiano , emmental ,provola )
  • sale e pepe q. b.
  • burro per la teglia
Accendete il forno a 180 gradi C.
Ho sbucciato e tagliato le patate a fette spesse 5 mm. Li ho adagiate in una teglia imburrata ,in un unico strato possibilmente. Ho salato e pepato ,ho aggiunto il latte e la panna.

 Ho infornato per una trentina di minuti ,le patate dovrebbero essere morbide e il liquido assorbito ,quasi. A questo punto aggiungete il formaggio grattugiato e infornate ancora fino alla doratura. Noi li abbiamo mangiati insieme a delle svizzere ai porcini ,preparati dal macellaio.


2 commenti:

  1. Multumesc Elena ,chiar sunt buni ,nu ma intreba cum a fost carnita de langa ca nu mi-am dat seama ,asa de absorbiti a fost de cartofi :D ,te mai astept

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