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domenica 4 gennaio 2015

BRUSCHETTE ALLE CAPESANTE (SAINT JACQUES)

ROMANA

Noi de obicei facem acest tip de aperitiv in timp ce gatim peste ,la cuptor,la sare sau gratar...asa in timp ce asteptam sa se faca...cu un paharel de vin alb cu "bollicine" de obicei Prosecco. Se face rapid ,e foarte gustos si deschide apetitul pentru felul principal.
Pentru doua persoane va trebuie:
  • 6 capesante (scoici Saint Jacques)
  • 6 felii de paine de baghetta
  • ulei de masline extravigin de cea mai buna calitate
  • sare marina de Cervia in granule mari sau Fleure de sel
  • piper proaspat macinat
  • 1 catel de usturoi

Spalati de nisip molustele si despartiti-le de coralul portocaliu. Prajiti usor feliile de paine ,frecati-le cu usturoi si puneti cateva picaturi de ulei de masline.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti putin ulei de masline ,adaugati capesantele si prajiti-le 2-3 minute pe fiecare parte ,trebuie sa opuna o anumita rezistenza la pipaitul cu degetul dar sa rezulte elastica. Vedeti imaginea.Coralul necesita de mai putin timp de coptura 1-2 minute.

Se transfera pe un fund de lemn si se scalopeaza ,adica se taie felii ,se aseaza pe feliile de paine prajita ,se presara cu "fleur de sel " , piper si cateva picaturi de ulei de masline. Se mananca cu gust si cu un pahar de prosecco. Pofta mare!
 
ITALIANO
Questo tipo di antipasto noi lo facciamo di solito mentre aspettiamo il piatto principale di pesce : al forno,al sale o alla griglia... Lo mangiamo insieme a un buon bicchiere di frizzantino di solito un Prosecco. Per due persone vi occorre.
  • 6 capesante
  • 6 fette di pane baguette
  • fior di sale di cervia oppure fior di sale marino di ottima qualità
  • pepe macinato fresco
  • olio di oliva extravergine di ottima qualità
  • 1 spicchio d'aglio
Prima di tutto lavate i molluschi dalla sabbia e staccate il corallo. Bruschettate le fette di pane ,strofinatele con l'aglio e spruzzatele con un poco d'olio. In una padella antiaderente ,versate pochissimo olio ,adagiate le capesante e cucinatele 2-3 minuti per ogni parte finché al tatto risultano elastiche.

 Il corallo si cucina in meno tempo 1-2 minuti. Adagiateli su un tagliere di legno ,scallopare le capesante e adagiatele sulle fette di pane abbrustolite.

 Cospargete con fiore di sale ,pepe fresco macinato e qualche goccia di olio extravergine ottimo. Gustate le bruschette con il prosecco ,ottimo abbinamento. Buon appetito !


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