Noi de obicei facem acest tip de aperitiv in timp ce gatim peste ,la cuptor,la sare sau gratar...asa in timp ce asteptam sa se faca...cu un paharel de vin alb cu "bollicine" de obicei Prosecco. Se face rapid ,e foarte gustos si deschide apetitul pentru felul principal.
Pentru doua persoane va trebuie:
- 6 capesante (scoici Saint Jacques)
- 6 felii de paine de baghetta
- ulei de masline extravigin de cea mai buna calitate
- sare marina de Cervia in granule mari sau Fleure de sel
- piper proaspat macinat
- 1 catel de usturoi
Spalati de nisip molustele si despartiti-le de coralul portocaliu. Prajiti usor feliile de paine ,frecati-le cu usturoi si puneti cateva picaturi de ulei de masline.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti putin ulei de masline ,adaugati capesantele si prajiti-le 2-3 minute pe fiecare parte ,trebuie sa opuna o anumita rezistenza la pipaitul cu degetul dar sa rezulte elastica. Vedeti imaginea.Coralul necesita de mai putin timp de coptura 1-2 minute.
Se transfera pe un fund de lemn si se scalopeaza ,adica se taie felii ,se aseaza pe feliile de paine prajita ,se presara cu "fleur de sel "
Questo tipo di antipasto noi lo facciamo di solito mentre aspettiamo il piatto principale di pesce : al forno,al sale o alla griglia... Lo mangiamo insieme a un buon bicchiere di frizzantino di solito un Prosecco. Per due persone vi occorre.
- 6 capesante
- 6 fette di pane baguette
- fior di sale di cervia oppure fior di sale marino di ottima qualità
- pepe macinato fresco
- olio di oliva extravergine di ottima qualità
- 1 spicchio d'aglio
Il corallo si cucina in meno tempo 1-2 minuti. Adagiateli su un tagliere di legno ,scallopare le capesante e adagiatele sulle fette di pane abbrustolite.
Cospargete con fiore di sale ,pepe fresco macinato e qualche goccia di olio extravergine ottimo. Gustate le bruschette con il prosecco ,ottimo abbinamento. Buon appetito !
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