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giovedì 5 febbraio 2015

DOUBLE CHOCOLATE COOKIES

ROMANA

Imi plac mult biscuitii cu ciocolata si nuci ,mai ales la micul dejun ,cu lapte. Ma incarca cu energie pentru o zi de munca. Cei din comert sunt buni dar prea dulci dupa parerea mea . Am gasit o reteta aici ,pe care am modificat-o dupa gusturile mele. Am folosit hrisca ,faina de secara ,faina alba si mai putin zahar decat in reteta originala. Va asigur ca sunt foarte dulci si asa ,deliciosi si cu siguranta  mai sanatosi. Ies 22 de bucati ( diam. de 7 cm ,dupa copt) .

Ingrediente :

- 70 gr. zahar brun

- 1 lingura miere ( sau melasa)

- 1 ou

- 100 gr. unt la temperatura camerei

- 1 lingurita extract natural de vanilie ( eu am facut in casa)

- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar

-1 praf de sare

- 60 gr. faina de hrisca integrala

- 40 gr. faina de secara integrala

- 100 gr. faina alba

- 100 gr. nuci taiate grosolan cu cutitul

- 100 gr. ciocolata amaruie (chips sau taiata cu cutitul)

- 100 gr. ciocolata alba (chips sau taiata cu cutitul)

Preincalziti cuptorul static la 150 grade C. Untul moale impreuna cu zaharul ,mierea si extractul de vanilie le mixam timp de 5 minute , adaugam oul si continuam pana se incorporeaza bine. Intr-un alt castron amestecam toate tipurile de faina ,bicarbonatul si praful de sare.


 Daca nu folosim chipsuri de ciocolata ,taiem ciocolata cu cutitul in bucatele.


Amestecam in compozitia de unt ,faina cu o spatula . Adaugam pe rand nucile si ciocolata. Va rezulta o compozitie densa ,lipicioasa. Amestecati pentru a uniformiza compozitia .
 Cu ajutorul unei linguri luam din compozitie si formam bilute ,eu le-am dat forma cu mana pentru a le face cat mai omogene posibil. Pastrati distanta intre ele ,se vor lati la copt .




Coaceti-le cca 18 -20 minute la 150-160 de grade . Eu le-am scos din tava cu hartia de copt si le-am lasat la racit pe masa . Se mai intaresc dupa racire . Sunt extraordinar de delicioase . Sper sa va placa si voua.


ITALIANO

Io adoro i biscottini con gocce di cioccolato ,specialmente la mattina per ricaricarmi per una giornata di lavoro . Quelli che si trovano in commercio di solito sono troppo dolci per i miei gusti e non sappiamo mai cosa c'è dentro. Ho trovato la ricetta qui ,ma io l'ho modificata a mio piacimento. Ho usato inoltre della farina di grano saraceno ,di segale e molto meno zucchero. Vi assicuro che sono davvero buoni e perfetti. Escono 22 pezzi ( diam. 7 cm ,dopo la cottura)

Ingredienti:

- 70 gr. zucchero di canna

- 1 cucchiaio miele ( o melassa)

- 1 uovo

- 100 gr. burro a temp. ambiente

- 1 cucchiaino estratto naturale di vaniglia ( io c'è l'ho, fatta in casa)

- 1 pizzico di sale

- 1/2 cucchiaino bicarbonato di sodio alimentare

- 60 gr. farina di grano saraceno integrale

- 40 gr. farina di segale integrale

- 100 gr. farina bianca

- 100 gr. noci tritate al coltello

- 100 gr. cioccolato fondente ( gocce o tritato al coltello)

- 100 g. cioccolato bianco ( gocce o tritato al coltello)

Preriscaldate il forno a 150 gradi C. In una scodella mettete il burro morbido ,lo zucchero ,il miele e l'estratto di vaniglia. Con le fruste di un mixer ,mixate per 5 minuti. Aggiungete l'uovo e continuate a mescolare fin quando il composto e omogeneo. In un'altra scodella mischiate le farine ,il sale , il bicarbonato. Aggiungeteli al composto di burro mescolando con una spatola . Aggiungete una alla volta ,le noci e il cioccolato a gocce o tritato a pezzetti con il coltello. Mischiate bene ,il composto e denso e appiccicoso. Formate delle palline aiutandovi con un cucchiaio di composto . Io gli ho dato la forma con le mani ,schiacciandoli leggermente .

Lasciate spazio fra loro ,si allargano in cottura . Infornate per 18- 20 minuti a 150 -160 gradi C. Alla fine sembrano un pò morbidi ,ma raffreddandosi diventeranno più duri. Io gli ho tolti dalla placca con la carta forno e lo appoggiata sul tavolo.

Sono dei deliziosi cookies ,un pò meno pesanti e più sani visto le farine utilizzate. Con un bicchiere di latte sono deliziosi per iniziare la giornata . Spero che saranno del vostro gradimento.
 



2 commenti:

  1. le-am facut si eu azi, sunt delicioasa, multumesc de reteta! am folosit faina de naut, faina alba si faina de ovaz. te pup! :)

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