Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker

Translate

venerdì 1 maggio 2015

MUESLI COOKIES



ROMANA

Imi plac mult cookies si incerc sa mi-i fac in casa ,fara porcarii ,conservanti si ulei de palmier,care este atat de nociv si prezent in toate produsele de patiserie ,in Italia.

Pentru 17-18 buc ,va trebuie:

- 200 gr. faina

- 200 gr. muesli cu fructe

- 50 gr. arahide sarate

- 50 gr. fulgi de ciocolata neagra( sau cicolata neagra bucatele)

- 3 linguri de miere ( sau zahar brun)

- 1 ou

- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

- 80 gr. unt moale ,la temp. camerei

- 1 lingurita de ghimbir uscat macinat ( daca va place)

- 2-3 linguri lapte( facultativ in functie aluat)

Incingeti cuptorul la 150-160 grade C. Amestecati untul moale cu mierea si oul batut cu furculita. Separat amestecati ingredientele uscate: faina ,muesli( daca sunt mari dati-le cateva secunde prin robot),fulgii de ciocolata, arahidele taiate grosolan cu cutitul, bicarbonatul si ghimbirul. Amestecati ingredientele uscate cu cele umede ,daca vi se pare prea uscat adaugati 2-3 linguri de lapte ,compozitia trebuie sa fie vascoasa ,lipicioasa. Am folosit portionatorul pentru inghetata ca sa fac biscuiti cat mai egali. Am distribuit compozitia cu lingura pt. inghetata ,mi-au iesit 17 buc. Bagati tava la cuptor pentru 20 minute cca. ,pana se rumenesc usor. Foarte buni la micul dejun cu o cana de lapte ,ne incarca cu energie pentru ziua de munca.

ITALIANO

Mi piacciono tanto i cookies ,ma quelli che si trovano in commercio hanno tante porcherie dentro ,incluso l'olio di palma ,che e molto pericoloso per la salute. Per cca. 17 pezzi ,vi occorre:

- 200 gr. farina

- 200 gr. muesli di frutta ( se e troppo grossa ,passatela un pò al robot)

- 3 cucchiai di miele

- 50 gr. arachidi salate

- 50 gr. gocce di cioccolato fondente

- 1 uovo

- 80 gr. burro a temp. ambiente

- 1/2 cucchiaino di bicarbonato di sodio

- 1 cucchiaino di zenzero secco ,in polvere

- 2-3 cucchiai di latte (facoltativo)

Accendete il forno a 150- 160 gradi C. In una scodella mischiate il burro morbido con il miele e l'uovo sbattuto con la forchetta. In un'altra scodella mischiate la faina, il muesli ,il bicarbonato ,le gocce di cioccolato e le arachidi salate sminuzzate al coltello. amalgamate insieme gli ingredienti liquidi con quelle secche ,se occorre aggiungete 2-3 cucchiai di latte ,il composto deve essere appiccicoso. Io ho usato il porzionatore per il gelato per fare dei biscotti uguali. Adagiateli sulla carta forno e infornateli per una ventina di minuti , finché non sono dorati . Buonissimi per iniziare la giornata ,vicino a una tazza di latte.


Nessun commento:

Posta un commento