Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker

Translate

giovedì 10 luglio 2014

PADELLATA DI VERDURE / TIGAIE CU LEGUME


ITALIANO/ RUMENO

Ingredienti / Ingrediente:
1 melanzana lunga / 1 vanata lunga
2 zucchine chiare piccole / 2 dovlecei micuti
1 cipolloto fresco (solo la parte bianca)/ 1 ceapa proaspata (doar partea alba)
1 patata  media / 1 cartof mediu
metà di 1 peperone rosso / jumatate dintr-un ardei gras rosu
1 spicchio di aglio tritato / 1 catel de usturoi taiat fin
erbe di Provenza q. b. / ierburi de Provence (dupa gust)
sale q.b./sare
pepe macinato fresco q.b./ piper proaspat rasnit
prezzemolo trittato /patrunjel tocat
olio di oliva 3-4 cucchiai cca. /ulei de masline 3-4 linguri cca.
salsa di soia qualche goccia /sos de soia ,cateva picaturi

Accendete il forno a 180 gradi C. Lavate e tagliate le verdure in pezzi più tosto regolari. In un tegame o pirofila da forno mettete la metà dell'olio, le verdure ,le spezzie e alla fine l'olio restante. date una bella mescolata. infornate per cca. 25 minuti. Io a metà cottura le ho dato una mescolata e ho verificato la cottura. Cospargete con prezzemolo tritato ala fine. Un piatto estivo buono da solo o come contorno.


Dati drumul la cuptor la temp. 180 grade C. Spalati si taiati legumele in cuburi regulate. Intr-o pirofila sau cratita ,turnati jumatate din ulei ,legumele taiate si condimentele , la sfarsit restul de ulei. Amestecati-le bine . Dati pirofila la cuptor pentru 25 minute cca. Eu la jumatatea timpului le-am mai amestecat data si le-am verificat coptura. La sfarsit ,presarati legumele cu patrunjel tocat. Sunt bune si singure sau ca garnitura.



Nessun commento:

Posta un commento