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domenica 15 giugno 2014

BUDINCA DE PAINE A NIGELLEI / BUDINO DI PANE DI NIGELLA


ROMANA
De cand am vazut-o pe Nigella facand reteta asta ,mi-am zis ca e musai sa o incerc . Prea arata bine si paine veche am mai tot timpul in casa. E delicioasa...asta este deja a doua oara ca o fac. Ingredientele nu-s batute-n cuie ,ochiometric ne putem orienta...Eu am folosit o cratita rotunda de 24 cm.
Ingrediente:
170 gr. paine veche de 2 -3 zile
2 oua
250 ml smatana dulce lichida
200 ml lapte
2 linguri zahar
50 gr. ciocolata maruntita cu cutitul (amaruie am avut eu)
1 plic zahar vanilinat sau 1 lingurita extract natural de vanilie
putin unt pentru uns tava
1 lingurita de zahar brun pentru presarat deasupra
Ungeti tava (cratita) cu unt. Taiati painea cuburi potrivite si o puneti in strat uniform ,nu suprapus, in cratita . Taiati cu cutitul ciocolata in bucatele ,presarati-o peste paine. Intr-un pahar am adaugat cele 2 oua ,zaharul ,vanilia, smatana si laptele si am amestecat bine cu mixerul vertical. Am turnat lichidul in cratita peste painea cu ciocolata ,cu grija sa o acopere.


Am mai intors-o dupa 10 minute. O lasati sa absoarba lichidul cca. 20-30 min., timp in care incalziti cuptorul la 170 grade. Inainte de o introduce la cuptor presarati cu zahar brun. Coaceti budinca cca. 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra. E delicioasa.

ITALIANO
Cosa fare quando hai del pane vecchio in casa? Questo budino e delizioso e da quando ho visto la ricetta di Nigella non ho resistito. E facilissimo ,pocchi ingredienti e il risultato garantito. Io ho usato una teglia da 24 cm.
Ingredienti:
170 gr. pane vecchio da 2-3 giorni ( io ho avuto una ciabatta)
2 uova
250 ml panna liquida
200 ml latte intero
50 gr. cioccolato tagliato a pezzetti ( io ho messo fondente)
2 cucchiai di zucchero
1 cucchiaino estratto di vaniglia o 1 bustina di vanillina
burro per ungere la teglia
1 cucchiaino zucchero di canna per spolverare prima di infornare

Imburare la teglia. Tagliate il pane a cubetti ,adaggiateli nella teglia in un unico strato. aggiungete il cioccolato tagliuzzato o gocce se ne avete. In un bicchiere frullatore mettele le uova, lo zucchero ,la panna, il latte ,la vanillina. Frullate con il frullatore ad immersione . Versate il composto sul pane e cioccolato piano,piano avendo cura che tutto il pane sia immerso per bene. Dovete lasciare che il pane assorba il liquido cca. 20-30 minuti. Io dopo 10 minuti ho girato i pezzi di pane in modo che assorbissero meglio. Nel fra tempo riscaldate il forno a 170 gradi. Prima di infornare spolverate con il zucchero di canna. Cuocete per 30 minuti cca. E delizioso...



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