ROMANA
De cand am vazut-o pe Nigella facand reteta asta ,mi-am zis ca e musai sa o incerc . Prea arata bine si paine veche am mai tot timpul in casa. E delicioasa...asta este deja a doua oara ca o fac. Ingredientele nu-s batute-n cuie ,ochiometric ne putem orienta...Eu am folosit o cratita rotunda de 24 cm.
Ingrediente:
⦁ 170 gr. paine veche de 2 -3 zile
⦁ 2 oua
⦁ 250 ml smatana dulce lichida
⦁ 200 ml lapte
⦁ 2 linguri zahar
⦁ 50 gr. ciocolata maruntita cu cutitul (amaruie am avut eu)
⦁ 1 plic zahar vanilinat sau 1 lingurita extract natural de vanilie
⦁ putin unt pentru uns tava
⦁ 1 lingurita de zahar brun pentru presarat deasupra
Ungeti tava (cratita) cu unt. Taiati painea cuburi potrivite si o puneti in strat uniform ,nu suprapus, in cratita . Taiati cu cutitul ciocolata in bucatele ,presarati-o peste paine. Intr-un pahar am adaugat cele 2 oua ,zaharul ,vanilia, smatana si laptele si am amestecat bine cu mixerul vertical. Am turnat lichidul in cratita peste painea cu ciocolata ,cu grija sa o acopere.
Am mai intors-o dupa 10 minute. O lasati sa absoarba lichidul cca. 20-30 min., timp in care incalziti cuptorul la 170 grade. Inainte de o introduce la cuptor presarati cu zahar brun. Coaceti budinca cca. 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra. E delicioasa.
ITALIANO
Cosa fare quando hai del pane vecchio in casa? Questo budino e delizioso e da quando ho visto la ricetta di Nigella non ho resistito. E facilissimo ,pocchi ingredienti e il risultato garantito. Io ho usato una teglia da 24 cm.
Ingredienti:
⦁ 170 gr. pane vecchio da 2-3 giorni ( io ho avuto una ciabatta)
⦁ 2 uova
⦁ 250 ml panna liquida
⦁ 200 ml latte intero
⦁ 50 gr. cioccolato tagliato a pezzetti ( io ho messo fondente)
⦁ 2 cucchiai di zucchero
⦁ 1 cucchiaino estratto di vaniglia o 1 bustina di vanillina
⦁ burro per ungere la teglia
⦁ 1 cucchiaino zucchero di canna per spolverare prima di infornare
Imburare la teglia. Tagliate il pane a cubetti ,adaggiateli nella teglia in un unico strato. aggiungete il cioccolato tagliuzzato o gocce se ne avete. In un bicchiere frullatore mettele le uova, lo zucchero ,la panna, il latte ,la vanillina. Frullate con il frullatore ad immersione . Versate il composto sul pane e cioccolato piano,piano avendo cura che tutto il pane sia immerso per bene. Dovete lasciare che il pane assorba il liquido cca. 20-30 minuti. Io dopo 10 minuti ho girato i pezzi di pane in modo che assorbissero meglio. Nel fra tempo riscaldate il forno a 170 gradi. Prima di infornare spolverate con il zucchero di canna. Cuocete per 30 minuti cca. E delizioso...
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