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domenica 13 aprile 2014

BRANZOAICE TRANDAFIR ( POALE-N BRAU) / ROSE CON QUARK ( BRANZOAICE)-ricetta rumena


ROMANA

INGREDIENTE  PENTRU 16 BUCATI :
Aluat :
500 gr. faina pentru aluaturi dospite ( pizza, cozonaci) imbogatita cu gluten sau Manitoba
1 cub de drojdie (25 de grame) proaspata / 1 plic de drojdie uscata ( 7 gr.)
70 -100 gr. zahar ( depinde cat vreti de dulce ,eu pun doar 70 gr. zahar brun)
60 gr. unt  moale
180 ml. lapte caldut
2 oua medii
1 praf de sare
arome : vanilina / coaja rasa de lamaie
Procedimentul il gasiti aici la sectiunea << Aluaturi de baza>>.

Pentru umplutura :

350 gr. branza de vaci ,bine scursa
1 ou
125 gr. zahar pudra
1 plic cu zahar vanilinat
o mana de stafide (facultativ)
1 galbenus + 2-3 picaturi de lapte pentru uns deasupra

Se amesteca branza cu oul ,zaharul si vanilia si se dau la rece pana creste aluatul.
Dupa ce a crescut aluatul ,rupeti din el de dimensiunea unui ou ( 55- 60 gr) si intindenti ci sucitorul sau cu mana.






 Puneti cate o lingura de umplutura  in mijloc si impaturiti ca aici  pentru poale -n brau sau faceti trandafiri ca in foto. Taiati dar nu de tot aluatul in 4 ,la mijloc puneti branza si cu petalele incercati sa-i dati forma de trandafir. Puneti-le pe o tava cu hartie de copt ,lasati-le la crescut cca. 30 minute. Incingeti cuptorul la 180 grade C si dupa ce le ungeti cu galbenus in care ati pus cateva picaturi de lapte ,le dati la cuptor ,eu le pun in partea de jos. Se coc in cca. 20-25 minute.
Uneori am mai pus si felii de migdale deasupra ,alteori nu...Sunt foarte pufoase si gustoase.

ITALIANO
INGREDIENTI PER 16 PEZZI :
Per la pasta di pan briosche:
500 gr. farina per lievitati / manitoba
2 uova medie
1 cubetto lievito di birra (25 gr.) / 1 bustina di lievito secco( 7 gr. ) preferibilmente Mastro Fornaio
70 -100 gr. zucchero ( io metto solo 70 g. zucchero di canna ,ma se preferite più dolce mettete 100 gr.)
60 gr. burro morbido
1 pizzico di sale
180 ml. latte tiepido
Il procedimento di impastare lo trovate qui , nella sezione .
Per il ripieno :
350 gr. formaggio tipo quark (reperibile nei negozi LIDL) o formaggio rumeno < branza de vaci> ,reperibile nei negozi rumeni ,oppure usate della ricotta mista ,abbastanza asciutta.
1 uovo
125 zucchero a velo
1 bustina di vanillina
una manciata di uvetta sultanina( facoltativo)
1 tuorlo allungato con poco latte per spennellare sopra
Mescolate tutti gli ingredienti per il ripieno con una forchetta e mettetelo nel frigo mentre la pasta lievita.
Una volta che la pasta a raddoppiato il volume ,dividete l'impasto in 16 pezzi ,di dimensione di un uovo ( 55- 60 gr.) Stendete col mattarello oppure con le mani ,date la forma di un disco come la palmo di una mano ,mettete 1 cucchiaio di ripieno nel mezzo e unite i lati opposti ,come per formare un fagottino,come nella foto.


 Questa e la forma specifica ,tradizionale di questo dolce della mia zona NE della Romania ( Moldova). Oppure si possono fare delle rose ,sempre partendo da una forma tonda ,si taglia con la rotella a croce, ma non del tutto ,come nella foto
. Nel mezzo riponete del ripieno e ripiegate <> per formare la rosa. Poggiateli su una placca da forno con della carta e lasciateli lievitare ancora una mezz'oretta. Accendete il forno a 180 gradi C ,e prima di infornarli spennellateli con il tuorlo allungato con del latte. Potete aggiungere dei filetti di mandorla sopra. Cucinateli per cca. 20-25 minuti ,nella parte basa del forno. Sono  molto soffici e buoni.




5 commenti:

  1. Beta, eu m-am indragostit de aluatul asta ,l-am pus deja la aluaturi de baza. O sa fac multe pufosenii cu el ,incearca-l...pupici!

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  2. arata bestial o sa le fac si eu !

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  3. Multumesc de aprecieri ,va mai astept ,pupici!

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  4. DOAMNE , CE FRUMOASE SANT ...SE VEDE CA-S FACUTE CU MARE DRAG ..FELICITARI
    RODICA ,RE , ITALIA

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