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domenica 17 maggio 2015

BISCUITI FRAGEZI CU HRISCA / FROLLINI CON GRANO SARACENO


ROMANA
 Am avut chef de facut biscuiti in casa si pornind de la aluatul clasic de tarta am facut niste biscuiti deliciosi:

Ingrediente:

- 100 gr. faina "00"( cu putin gluten)
- 100 gr. faina integrala de hrisca
- 50 gr. faina de migdale
- 50 gr. zahar brun
- 125 gr. unt rece
- 1 ou
- 1 varf de lingurita de sare fina
- vanilie ,coaja de lamaie

Pentru decorat :

- 1-2 linguri picaturi de ciocolata neagra
- 1-2 linguri zahar brun
Puneti in robotul cu lame untul rece ,taiat cubulete ,sarea, zaharul ,faina si aromele . Actionati pana cand totul devine totul  ca nisipul ud.
Adaugati oul si actionati robotul din nou pana cand vedeti ca se leaga putin intre ele.Opriti robotul ,compactati cu mainile usor si puneti aluatul ( fara a-l framanta) in pelicula pentru alimente.

 Puneti in frigider pentru 30 min.- 1 h.
Incingeti cuptorul la 160 grade C. Scoateti aluatul din frigider intindeti-l pe masa infainata in grosime de 5 mm. si taiati cu formele de biscuiti. Asezati-i in tava in care ati pus hartie de copt. Eu i-am presarat cu picaturi de ciocolata si zahar brun.

Coaceti-i in cuptor pentru 10 minute. Sunt minunati la micul dejun.

ITALIANO

Mi e venuta voglia di fare dei biscotti e partendo dalla base di pasta frolla ,ho fatto questi biscotti.

Ingredienti:

- 100 gr. farina "00"
- 100 gr. farina di grano saraceno
- 50 gr. farina di mandorle
- 1 uovo
- 50 gr. zucchero di canna
- 1 punta di cucchiaino di sale fino
- vaniglina e scorza di limone grattugiata

Per la decorazione:

- 1-2 cucchiai gocce di cioccolato fondente
- 1-2 cucchiai di zucchero di canna

 Mettete nel robot da cucina : il burro a cubetti , lo zucchero , il sale ,le farine e gli aromi. Azionate finché tutto diventa come della sabbia bagnata. a questo punto aggiungete l'uovo e azionate ancora finché si amalgamano. Compattate con le mani l'impasto e mettetelo nella pellicola per gli alimenti nel frigorifero per 30 min. - 1 h. Trascorso il tempo accendete il forno a 160 gradi C. Su una spianatoia infarinata stendete l'impasto ,cca. 5 mm. di altezza ,ricavate i biscotti con le formine apposta e adaggiateli sulla placca da forno con la carta. Io gli ho cosparso di gocce di cioccolato fondente e zucchero di canna. Infornateli per 10 minuti. Sono ottimi per la colazione.


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